Vin- og mattur i Piemonte – et paradis for gastronomer!
Piemonte, og ikke minst området rundt Alba og Barolo, er et sant paradis for vin- og matelskere!
Herfra får vi noen av verdens beste viner, Barolo og Barbaresco, men det produseres også mange andre spennende viner her. Og området bugner av andre eksklusive matvarer; de hvite trøflene, fantastiske lokale oster og pølser, biff, ris, hasselnøtter, fransk nougat og sjokolade ... for å nevne noen få.
Og kjøkkentradisjonene går langt tilbake i tid. De gode gamle italienske tradisjonene med kortreiste høykvalitesprodukter blir kombindert med fransk eleganse og fantasi. Tar du det beste av det beste fra disse to kjøkkenene, kan resultatet bare bli velsmakende, ikke minst når du også har en lokal befolkning med enorm respekt for bordets gleder. Den beste mulige anbefalingen er at mange franske turister kommer til Piemonte for å spise og drikke godt, og for å kjøpe områdets viner for å ta med hjem til Frankrike.
Vi kommer under turen til å oppleve mye god smak av kvalitet, og får også en intensiv innføring i vinens verden, med vekt på Barolo, men også generelt om aldring, smaking, jordsmonn og omsorg for plantene i løpet av året.
Vår base vil være sentral i områdets hovedstad, Alba. Alba ble grunnlagt under romerne, og vi finner flere romerske utgravninger i byen. Men i dag har bærer byen tydelig preg fra middelalderen med sine trange og svingete gater. Alba bugner av butikker med vin og delikatesser, og har ikke minst et vell av gode restauranter og koselige vinbarer.
Turen ledes av vin-, mat- og Italia-kyndig skandinavisktalende reiseleder.