Skip to main content

Vin- og matreise i Piemonte

Piemonte, og ikke minst området rundt Alba og Barolo, er et paradis for vin- og matelskere!

Herfra får vi noen av verdens beste viner, Barolo og Barbaresco. Det produseres også mange andre spennende viner her. Området bugner dessuten av eksklusive matvarer, som for eksempel hvite trøfler, fantastiske lokale oster og pølser, biff, ris, hasselnøtter, fransk nougat og sjokolade. Høres ikke det fristende ut? Vi kommer garantert til å få smake på mye av dette i løpet av reisen vår, alt med god smak og av høy kvalitet!

Vi får også en innføring i vinens verden, med vekt på Barolo. Aldring, smaking, jordsmonn og omsorg for plantene som blir til velsmakende vin er noe av det vi får lære mer om.

Turen ledes av en skandinavisktalende reiseleder, som er både vin-, mat- og Italia-kyndig .

🧡 Se fullt program lenger ned på siden 👇

Det beste av italiensk og fransk mattradisjon

De gode, gamle italienske kjøkkentradisjonene med kortreiste høykvalitesprodukter blir i Piemonte kombinert med fransk eleganse og fantasi. Tar du det beste av det beste fra disse to kjøkkenene, kan resultatet bare bli velsmakende. Et stort pluss er det også at  lokalbefolkningen har stor respekt for bordets gleder.

Det kanskje aller beste kvalitetsstempelet er at mange franske turister kommer til Piemonte for å spise og drikke godt, og for å kjøpe områdets viner, som de tar med hjem til Frankrike.

Kurs i italiensk kokkekunst

Kanskje du har lyst til å briljere litt med italiensk kokkekunst etter å ha vært på denne reisen? Den siste dagen besøker vi en familiedrevet Barolo-produsent, og under kyndig veiledning av kokken deres lærer vi å tilberede piemontesiske spesialiteter. Det blir mange små pauser med vinsmaking av nye viner før fellesmiddagen, der vi får smake på de deilige rettene vi har laget.

🧡 Se fullt program lenger ned på siden 👇

Romersk by med historie

Hotellet vårt ligger sentralt i områdets hovedstad Alba, som ble grunnlagt under romerne. Vi finner flere romerske utgravninger i byen, men den bærer også tydelig preg av middelalderen med sine trange og svingete gater. Alba bugner av butikker med vin og delikatesser, og har ikke minst et stort utvalg av gode restauranter og koselige vinbarer.

🧡 Les mer om hotellet lenger ned på siden 👇

Gruppereise med Story Travel

Denne reisen er en gruppereise, det vil si at det er en skandinavisktalende reiseleder med til enhver tid, og vi opplever de ulike reisemålene i samlet flokk. Vi møter fantastiske, lokale guider som har imponerende mye kunnskap om stedene vi skal besøke.

En gruppereise med Story Travel passer godt både for deg som reiser alene og for dere som reiser sammen. På våre hyggelige, felles samlinger er det lett å bli kjent med andre. Det er også satt av tid til egentid, slik at du får nyte din ferie akkurat slik det passer for deg.

 

 

Fulltekstsøk

Om hotellet

Hotel Callissano

Et førsteklasses hotell som ligger i sentrum av Alba. Hotellet har bar, snackbar og treningsrom. Alle rom er store og har dusj/WC, telefon, TV/radio, wifi og aircondition.

Adresse:
Via Pola 8,
12051 Alba,
Italia

 

Dagsprogram

  • Dag 1: Avreise fra Norge

    Ankomst til flyplassen Malpensa i Milano, og ca. to timers transport til Alba. Innsjekking og litt tid til å slappe av. Vår velkomstmiddag blir på byens historiske vinbar. Her får vi servert lokale oster og skinker.

    ❗Velkomstmiddag inkludert

    Avreise fra Norge
  • Dag 2: Barolo

    Vi starter dagen med å besøke slottet i Grinzane Cavour, en av Barolo-områdets 11 kommuner. Her oppsto ideen om lokal kvalitetsvin på 1800-tallet. I dag er slottet et regionalt landbruks- og vinmuseum, og det rommer også Ridderordenen for trøfler og viner fra Alba.

    Vi fortsetter til selve Barolo. Vi besøker også der slottet, som blant annet huser det regionale enonteket, eller vinoteket. Her lærer vi om betingelsene for produksjonen av vinen Barolo og om hva jordsmonnet betyr for den. Deretter får vi tre smaksprøver på denne vinen fra de tre ulike grunnforholdene i dette området.

    Det blir tid til en god lunsj på egen hånd på en av Barolos mange koselige restauranter. Herfra går turen videre til vinhuset som oppfant Barolo. Vi får der se både de moderne og de historiske kjellerne. Vi får også smake en Barbaresco, og både en tradisjonell og en moderne Barolo.

    Om kvelden kan du selv utforske Albas mange trivelige restauranter, der du kan innta en bedre middag.

    ❗Frokost og vinsmakinger inkludert

    Barolo
  • Dag 3: Barbaresco

    I dag reiser vi til Barolos nabodistrikt Barbaresco. Vinen derfra kalles ofte Barolos lillebror, men det kan være litt misvisende, siden Barbaresco i seg selv er en utmerket vin. Vi besøker en av de anerkjente produsentene og smaker litt på vin før vi reiser videre til den koselige lille byen Neive, hvor vi får god tid til lunsj på egen hånd.

    Tilbake i Alba blir det tid til å gjøre noen innkjøp av delikatesser til å ta med hjem, slappe av og kle seg om til det som blir vår hovedmiddag på vår favorittrestaurant. Der har vi fin utsikt over området, og nyter åtte retter og fem viner, i tillegg til en deilig espresso med den lokale grappaen.

    ❗Frokost, vinsmakinger og middag inkludert

    Barbaresco
  • Dag 4: Trøfler og grappa

    Vi starter dagen på en nøtteplantasje, der vi møter en trøffeljeger og hunden hans. Vi lærer om dette jordens gull før vi hjelper jeger og hund med å grave ut de populære soppene. Det blir også smaksprøver med litt lokal vin.

    Vi besøker deretter en fantastisk liten familieprodusent av Barolo. Her kommer vi ut i felten og lærer om det store manuelle arbeidet som skal til for å produsere en god flaske Barolo. Vi får også smake på noen av vinene deres sammen med noe å bite i.

    På vei tilbake mot Alba tar vi en liten avstikker til en av områdets beste grappaprodusenter. Vi lærer der om hvordan vi produserer denne Itlias edleste konjakk. Ved hjelp av flere smaksprøver lærer vi også kunsten å smake på sterke drikker på en riktig måte.

    I Alba er resten av dagen fri til egen disposisjon

    ❗Frokost, vinsmaking og lunsj inkludert

    Trøfler og grappa
  • Dag 5: Matlagingskurs

    Morgenen er til egen disposisjon, og vi spiser lunsj hver for oss.

    Ettermiddagen og kvelden blir helt spesiell, lærerik og koselig. Vi besøker nemlig en familiedrevet Barolo-produsent, og under kyndig veiledning av kokken deres lærer vi å tilberede piemontesiske spesialiteter. Det blir mange små pauser med smaking av nye viner, før en hyggelig fellesmiddag, der vi roser oss selv for de deilige rettene vi har tilberedt i løpet av ettermiddagen.

    ❗Frokost, matlagingskurs og middag inkludert

    Matlagingskurs
  • Dag 6: Hjemreise

    Etter frokost reiser vi mot flyplassen og videre hjem til Norge.

    ❗Frokost inkludert

Tilvalg og tillegg

Rumsval

  • Dobbeltrom
    Dobbeltrom
    Pris: 0,-
  • Enkeltrom
    Enkeltrom
    Pris: 3 500,- gjelder 2025-04-02
    Pris: 3 900,- gjelder 2025-06-05
    Pris: 4 200,- gjelder 2025-09-08

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
2/4-2025OsloVin og mattur i PiemonteFå plasser!18 900,-Bestill
5/6-2025OsloVin og mattur i Piemonte Ledige plasser!19 990,-Bestill
8/9-2025OsloVin og mattur i Piemonte Ledige plasser!19 450,-Bestill