Skip to main content

Velvære og varme kilder på vidunderlige Ischia

 

Ischia: Den vakre og idyliske øya ved Napolibukten

Bli med oss til vakre Ischia – øya som er som skapt for avslappende velvære! Her kan vi skru ned tempoet og nyte de velgjørende kildene. Det er mer enn hundre varme kilder på øya, og allerede de gamle romerne visste at det mineralrike varme vannet og var helsebringende. Hit kom selveste keiser Augustus for å pleie gikten sin, og på 1800-tallet kom Europas kongelige og aristokrater for å bade i den vulkanske leira og bli enda vakrere. På folkemunne kalles Ischia «Isola Verde» – den grønne øya. Vulkanøya kan by på subtropiske hager, gylne sandstrender, sjarmerende småbyer og små bukter med krystallklart vann som frister til en svømmetur.

Våre kunstneriske forfedre, ledet av selveste Henrik Ibsen, lot seg også begeistre. Fascinert av den rike historien, landskapet og det frodige folkelivet, brukte han ofte metaforer fra Italias kultur i de store skuespillene sine. På Ischia bodde han mest i den lille landsbyen Casamicciola, og her lærer alle skolebarn fremdeles om den norske dikterhøvdingen, som naturligvis har fått en minneplakett på havnepromenaden!

Fulltekstsøk

Om hotellet

Hermitage Resort & Thermal Spa

Hotellet ligger ved havet, med kort vei til sentrum og severdigheter som Castello Aragonese og Museo del Mare, som du når i løpet av en 20 minutters spasertur.

Hotellet har basseng og egen velværeavdeling. Rommene er smakfullt innredet med vakre, fargerike tekstiler inspirert av Middelhavet. Ved bassenget finnes en egen poolbar, og på terrassen ligger også bistroen La Pigna. Restauranten Panorama har et et raffinert kjøkken som bygger på Ischias lokale matvarer og tradisjoner. 

Dagsprogram

  • Dag 1: Ankomst Ischia

    Vi ankommer Napoli flyplass og en kort transfer med privat buss tar oss til havnen i Napoli. Her går vi ombord i hydrofoilen og overfarten til Ischia tar ca 1 time. Vi ankommer Porto d'Ischia, den største byen på øya, og vel framme har vi en kort busstur til hotell Hermitage Resort & Thermal Spa. På hotellet er det både basseng og velværeavdeling.
    Etter at vi har sjekket inn på hotellet, møtes vi for å bli bedre kjent og reiseleder går gjennom programmet for uken før felles middag om kvelden.
    Inkludert: Middag

    Ankomst Ischia
  • Dag 2: Porto d'Ischia og besøk på Castello Aragonese

    Idag skal vi bli bedre kjent med Porto d'Ischia. Den gamle bydelen omkranser den sirkelrunde havnen, hvor fargerike fiskebåter duver side om side med lystyachter i millionærklassen. Den palmekledte havnepromenaden har mange trivelige uterestauranter og barer med et yrende folkeliv. Herfra er det også båtforbindelser til Capri og de andre små øyene i Napoligolfen. Fra havnen går den livlige shoppinggaten Via Roma, som etterhvert skifter navn til Corso Vittoria Colonna. Den koselige landsbyen Ponte d'Ischia ligger nesten i ett med Porto d'Ischia. Her troner den mektige festningen Castello Aragonese. Den er som tatt ut av et eventyr, med en smal bro som forbinder festningsøya med fastlandet. Her søkte øyboerne tilflukt i urolige tider. Slottet ble bygget på 1400-tallet på restene av en festning som kan dateres helt tilbake til 474 f.Kr. Her får vi høre den spennende historien, som inkluderer pirater og militære angrep, berømte fanger og makabre nonner.. Heldigvis kan vi trekke pusten i "de hengende hagene". Hele øya er som en teaterkulisse, og ikke uventet er utallige filmer og tv-serier spilt inn her. Både "Cleopatra” med Elizabeth Taylor og HBO-suksessen "Min briljante venninne", som er basert på Elena Ferrantes bok.
    Det er lunsj på egen hånd idag, og kanskje vil man prøve en av de mange hyggelige restauranter i byen. Det lokale kjøkken på Ischia er preget av havets frukter, pastarettene inkluderer ofte de lokale, avlange og supersøte piennolo tomatene. På de familiedrevne trattoriaer får man ofte en liten smaksprøve mens man venter; hvitløksbrød, oliven, bruschetta med mozzarella eller grillede grønnsaker. På ettermiddagen har vi fritid for litt avslapning. Kanskje frister et besøk på spaet eller stranden, før vi møtes vi til felles middag på kvelden. Napoliregionen er kjent for sine smakfulle råvarer, tomater, sardiner og ekte mozzarella laget av bøffelmelk, som tilsammen blir til verdens beste pizza!
    Inkludert: Frokost, middag

    Porto d'Ischia og besøk på Castello Aragonese
  • Dag 3: Øyrundtur - Opplev Ischias frodige natur og vakre hager

    Idag skal vi oppleve Ischias grønne og frodige natur, med vinmarker i terrasser langs fjellsidene, maleriske landsbyer, gylne sandstrender og storslagen utsikt. Midt på øya troner vulkantoppen Monte Epomeo nesten 800 høydemeter omgitt av skogkledte åser. De fleste av øyas 65.000 innbyggere bor på nordkysten, hvor Lacco Ameno, nabobyen Casamicciola og hovedstaden Porto d' Ischia lengst mot øst ligger. Det er også her de fleste hotellene ligger. Men på sydkysten av Ischia finner vi fiskerlandsbyer som Sant'Angelo, hvor det fortsatt er færre turister. Byen ligger bratt ned mot havet, på en smal landtunge med strand på den ene siden og en idyllisk havn på den andre. I Lacco Ameno skal vi besøke det interessante Santa Restituta-museet, og lære mer om øyas første innbyggere. Det var grekerne som oppdaget øya, og ble lokket av det frodige klima og vegetasjon, og ikke minst, det varme mineralholdige vannet, for mer enn 2000 år siden.
    Frokost, middag

    Øyrundtur - Opplev Ischias frodige natur og vakre hager
  • Dag 4: Vestkysten med Forio og La Mortella botaniske hage

    Idag kjører vi mot vestsiden av Ischia og skal besøke fiskerlandsbyen Forio, som har flott beliggenhet. Den snøhvite kirken Santa Maria del Soccorso kneiser over havet og har inspirert mange kunstnere. Vi skal besøke hagen 'La Mortella', en av Ischias gjemte perler. Den vakre middelhavs- og subtropiske hagen ble skapt av Lady Susanna Walton, som var gift med den engelske komponisten Sir William Walton. I 1956 kjøpte paret en ubeboelig øy med et steinbrudd som de brukte 50 år på å forvandle til et fargesprakende blomsterhav. Det var først etter mannens bortgang at Lady Susanna åpnet parken for allmenheten. Hun ville dele den kjærligheten og kunnskapen de begge hadde for hagebruk og musikk med andre likesinnede. Hagen på hele 16 000 kvadratmeter vokser i terrasser og platåer oppover fjellsiden, forbundet med små stier og trapper. Her finner vi mer enn 500 arter av eksotiske planter.
    Inkludert: Frokost, middag

    Vestkysten med Forio og La Mortella botaniske hage
  • Dag 5: Fridag - Mulighet for øyhopping til den minste øya Procida, Ischias ujålete og sjarmerende lillesøster (ikke inkludert).

    Procida er selve symbolet på italiensk øyliv, og en kort båttur (cirka 20 minutter) tar oss over til den minste øya i Napoligolfen. Procida er kun fire kvadratkilometer stor, og kanskje den vakreste øy i Italia, og om mulig, enda mer erkeitaliensk enn Ischia. Kubeformede hus klatrer oppover fjellsiden som sukkerbiter i alle mulige pastellsjatteringer. Den mektige borgen har vært øyas landemerke siden middelalderen. I 2022 ble Procida utnevnt til Italias kulturhovedstad, men øya har likevel klart å bevare sitt særpreg. Her kan man fortsatt oppleve italiensk hverdagsliv og avslappet stemning. Havnen Marina Grande ligger på nordsiden av øya. Øya har også vært kulisse for utallige filmer. De to mest kjente: "Den talentfulle Mr. Ripley (hvor Matt Damon og Jude Law lever det søte liv) og den udødelige "Il Postino" – eller "Postmannen" som vi kjenner den på norsk. Handlingen i Elsa Morantes bok "Arturos øy" foregår her. Romanen er en kjærlighetserklæring til øya som hun kaller "en oase i Napoligolfen". Fra Procida går en liten bro over til den aller minste og ubebodde øya Vivara, som er totalfredet område. Innbyggerne på Procida har alltid livnært seg av fiske og skipsfart, og det største hotellet på øya har bare 15 rom. (Værforbehold)
    Inkludert: Frokost, middag

    Fridag - Mulighet for øyhopping til den minste øya Procida, Ischias ujålete og sjarmerende lillesøster (ikke inkludert).
  • Dag 6: Vingård med middag og vinsmaking

    Nyt en avslappende dag ved bassenget eller på stranden. Eller en vandretur? Ischia er som skapt for vandringer. Man kan følge gamle eseltråkk og stier som snor seg gjennom koselige landsbyer, vinmarker, duftende pinje-og kastanjeskoger, med vyer som kan ta pusten fra noen og enhver.
    På ettermiddagen reiser vi til en vingård og vi skal få smake noen av Ischias utmerkede viner. Her skal vi også spise middag. Ischia er kanskje relativt ukjent som vinområde for de fleste nordmenn, men her vokser vinmarker overalt, oppover bratte fjellskrenter med bittesmå terasser opp mot nesten 700 m.o.h. Grekerne plantet de første for mer enn 2500 år siden, og romerne kalte øya for Enaria - vinøya. Den vulkanske jorda, solrike skråninger hvor druene er kjærtegnet av den friske, salte bris fra det tyrrhenske havet. Her har man utviklet og forfinet druesortene gjennom tusenvis av år, og resultatet er smakfulle og fruktige kvalitetsviner. Vi skal smake på noen av disse sammen med et godt måltid med spesialiteter fra øya.
    Inkludert: Frokost, middag og vinsmaking

    Vingård med middag og vinsmaking
  • Dag 7: Fridag

    Denne dagen er satt av til egne aktiviteter eller avslapning. Ischias krystallklare vann frister ikke bare til sjøbad, men også snorkling og dykking. Her kan man oppleve vakre sjøstjerner, blekksprut, fargerike fisker og boblende undervannskilder. Eventuelt kan man ta en båttur med badestopp rundt øya, eller besøke Poseidon Hagene, det største spa-område på øya, med bassenger i vulkanske kratere. Her finnes mer enn 20 bassenger med helsebringende termalvann, omgitt av et vakkert parkanlegg, et velværesenter, lunsjrestauranter og en privat strand med solsenger og paraplyer. Temperaturen i bassengene varierer mellom 28° C og 40° C. Her finnes også 3 bassenger med forfriskende sjøvann, grotter med dampbad bygget inne i tuffstenen etter gresk og romersk tradisjon. Her tilbys også en rekke behandlinger, både estetiske og medisinske, i tillegg til fysioterapi, massasje og vanngymnastikk.
    Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag.

    Fridag
  • Dag 8: Hjemreise

    Etter frokost går ferden til havnen, hvor vi går ombord i hydrofoilen tilbake til fastlandet og kjører buss til flyplassen i Napoli for hjemreise til Norge.

    Hjemreise

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedReisemålLedige plasserFra pris
19/5-2025OsloVidunderlige IschiaMer enn 816 400,-Bestill